ГоловнаСвіт

У Сирії розбився російський бойовий вертоліт

У міноборони РФ кажуть, що вертоліт не збивали

У Сирії розбився російський бойовий вертоліт
Вертолет Ми-28Н "Ночной охотник"

У Сирії розбився російський ударний вертоліт Мі-28Н, двоє людей загинули.

Про це повідомляє "Интерфакс".

Мі-28Н "Нічний мисливець" розбився в районі сирійського міста Хомс. Загинули два члени екіпажу.

Прес-служба міноборони РФ зазначає, що вертоліт не збивали.

"За доповіддю з місця аварії, вогневого впливу на вертоліт не було", - повідомляє відомство.

За даними міноборони РФ, вертоліт розбився 12 квітня о 01:29 за московським часом (збігається з київським). Тіла загиблих льотчиків було евакуйовано і доправлено на територію авіабази "Хмеймім".

"На місці катастрофи вертольота працює оперативна група фахівців з розслідування льотних пригод. Причина льотної події з'ясовується", - повідомили у відомстві.

Бойовий вертоліт Мі-28Н призначений для знищення танків та іншої броньованої техніки. Також він здатний вражати повітряні цілі. Вертоліт оснащений стрілецькою гарматою, здатний нести некеровані і керовані ракети.

Наразі відомо про дві катастрофи вертольотів Мі-28. Перша відбулася у грудні 2011 року у Ставропольському краї через несправності у двигуні. Друга - в серпні 2015 року на полігоні Дубровичі у Рязанській області під час етапу Міжнародних армійських ігор. В обох випадках загинули командири екіпажів.

Наразі на озброєння російських ВКС надійшло понад сто вертольотів Мі-28. Нагадаємо, в листопаді у Сирії після обстрілу вертольота загинув російський морський піхотинець.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram