ГоловнаПолітика

Оприлюднено новий склад Кабміну

В уряді не буде іноземців.

Оприлюднено новий склад Кабміну
Фото: e.kryzhanivsky/Depositphotos

Голова фракції "Блок Петра Порошенка" Юрій Луценко зачитав новий склад Кабінету Міністрів.

Як повідомляє РБК-Україна, на засіданні фракції ББП за участю Президента Петра Порошенка він повідомив, що першим віце-прем'єром буде перший заступник голови Адміністрації президента Віталій Ковальчук.

Посаду віце-прем'єра з євроінтеграції займе депутат від БПП Іванна Климпуш-Цинцадзе, віце-прем'єром з гуманітарних питань буде Павло Розенко (діючий міністр соцполітики).

Міністром інфраструктури зроблять Володимира Омеляна (діючий заступник міністра інфраструктури), міністром екології - Остапа Семерака (нардеп від "Народного фронту"), міністром аграрної політики - Тараса Кутового (нардеп від БПП).

Міністром Кабміну стане соратник Гройсмана Олександр Саєнко, міністром освіти - депутат від БПП Лілія Гриневич, міністром соцполітики - Максим Нефьодов (діючий заступник міністра економіки), міністром фінансів - заступник голови АП Олександр Данилюк, міністром охорони здоров'я - ще один соратник Гройсмана по роботі у Вінниці Андрій Рева.

У новому Кабміні залишаться на своїх посадах міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, міністр юстиції Павло Петренко, міністр закордонних справ Павло Клімкін, міністр оборони Степан Полторак, міністр інформполітики - Юрій Стець.

Крім того, в новому Кабміні буде посада віце-прем'єра у справах АТО і окупованих територій, яку займе Володимир Кістіон (соратник Гройсмана з Вінниці).

Ще не узгоджено кандидатур на посади міністра економіки і міністра енергетики. Також виникли суперечки про кандидатуру міністра культури. "БПП пропонує кандидатуру Євгена Нищука на посаду міністра культури, "Народний фронт" - В'ячеслава Кириленка", - сказав Луценко.

Чи залишаться в уряді Міністерство ЖКГ і Мінспорту, Луценко не уточнив.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram