ГоловнаПолітика

Вашадзе: Україні потрібні у владі технократи з чітким баченням реформ

"Відставка прем'єра - крок до виходу з політичної кризи"

Вашадзе: Україні потрібні у владі технократи з чітким баченням реформ
Гиорги Вашадзе
Фото: ukrrada.com

Сьогодні Україні потрібні у владі технократи, люди з чітким баченням реформ і практики, методи партійно-політичного квотування під час формування нового складу уряду є неприйнятними. Так співзасновник Фонду інновацій та розвитку (Грузія) Гіоргі Вашадзе прокоментував майбутнє переформатування Кабінету Міністрів.

"Відставка прем'єр-міністра – крок до виходу з політичної кризи, в якій зараз знаходиться Україна. Демократія полягає в тому, що якщо уряд і парламент не виконують своїх функцій, вони втрачають легітимність. Кабінет Міністрів Яценюка вже не має легітимності, і це очевидно! Краще швидко, хірургічним шляхом вирізати те, що болить, ніж довго і безрезультатно лікуватися. І ми не повинні чинити опір процесам оновлення влади", - підкреслив Вашадзе.

При цьому він зазначив, що у складі діючого Кабміну були й успішні міністри, котрі впроваджують реформи.

"Наприклад, аграрний міністр Олексій Павленко протягом усього часу демонстрував технократичні підходи, взявши курс на масштабну приватизацію держпідприємств і дерегуляцію аграрної галузі. Сьогодні Україні потрібні у владі технократи, люди з чітким баченням реформ і практики, методи партійно-політичного квотування під час формування нового складу уряду є неприйнятними", - зазначив Вашадзе.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram