ГоловнаСвіт

В Афганістані загинули 12 новобранців, десятки поранені

Смертник протаранив автобус на триколісному мотоциклі з вибухівкою

В Афганістані загинули 12 новобранців, десятки поранені
Фото: 112.ua

Не менш ніж 12 новобранців Національної армії Афганістану загинули, десятки людей поранені в результаті вибуху, який влаштував смертник під час нападу на автобус із військовими на сході країни.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

За інформацією прес-секретаря Міністерства оборони Афганістану Давлата Вазірі, нападник таранив автобус на триколісному мотоциклі з вибухівкою в місті Джалалабаді, коли рекрутів везли звідти в Кабул.

Кількість поранених називають різну - на цей момент від 26 до 38.

Відповідальність за напад незабаром після нього взяв на себе ісламістський рух "Талібан". Його представник Забігулла Вагід заявив, що вибух влаштував бойовик із лав талібів.

Напад стався через лічені дні після того, як Афганістан відвідав державний секретар США Джон Керрі і під час візиту наголосив на необхідності відновити мирні переговори між владою країни та талібами і закликав талібів повернутися за стіл переговорів.

Нагадаємо, в Афганістані втрати серед цивільного населення внаслідок бойових дій у 2015 році сягнули рекордного рівня і підвищуються сьомий рік поспіль. Число загиблих цивільних сягає більш ніж 3,5 тыс. осіб, ще майже 8,5 тис. отримали поранення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram