ГоловнаПолітика

Саакашвілі закликав Раду не голосувати за новий Кабмін

Голова Одеської ОДА зажадав припинити "цей міжсобойчик і договірняк"

Саакашвілі закликав Раду не голосувати за новий Кабмін

Голова Одеської обласної державної адміністрації Михайло Саакашвілі закликав Верховну Раду України не голосувати за призначення нового складу Кабінету Міністрів.

Про це він заявив на брифінгу в понеділок увечері.

Звернення Михаіла Саакашвілі до президента України—Обращение Михаила Саакашвили к президенту Украины

Опубліковано Mikheil Saakashvili 11 квітня 2016 р.

"Ми вимагаємо припинити цей міжсобойчик і договірняк, який ведеться з приводу уряду. Я закликаю депутатів не голосувати за цей уряд у таких умовах, які пропонують. Хочуть нав'язати Україні уряд, який спочатку буде недієздатним, корумпованим і служити кланам олігархів, а не народу", - сказав Саакашвілі.

"Я приєднуюся до ініціативи мера Києва Віталія Кличка створити уряд народної довіри і справді ввести людей, у яких є довіра суспільства, а не якихось невідомих типажів, яких клани туди вводять. Ввести в уряд людей компетентних, енергійних, відданих Україні", - заявив політик.

Він зазначив, що проблема також полягає в підході Президента Петра Порошенка до внутрішньополітичних процесів у країні і реформ.

Саакашвілі також зажадав у центральної влади "перестати заважати, якщо не готові допомагати" реформам, що їх впроваджують в Одеській області.

"Я звертаюся в першу чергу до Президента України та до парламенту. Після того, як Яценюк пішов у результаті того, що ми розгорнули по всій Україні антикорупційний рух, - це не вирішення проблеми. Проблема не тільки в Яценюку. Проблема в політичному класі, проблема також у підході Президента України до процесів усередині країни і до процесу реформування", - наголосив голова ОДА.

Голова ОДА також зажадав упродовж найближчого тижня звільнити "сепаратиста і посіпаку олігархів" прокурора Стоянова і "вичистити" з Генпрокуратури тих, хто труїв Сакварелідзе і звинуватив Каська.

Нагадаємо, в неділю, 10 квітня у відставку подав прем'єр-міністр Арсеній Яценюк. Його наступником на посаді голови Кабміну можуть призначити спікера Верховної Ради Володимира Гройсмана.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram