ГоловнаСвіт

У Парижі поліція розігнала незгодних із реформою трудового кодексу

Маніфестанти мають намір відновити своє наметове містечко в центрі Парижа вже сьогодні вночі.

Поліція рано вранці понеділка розігнала маніфестантів руху "Ніч на ногах", які окупували площу Республіки в Парижі. Протестувальники виступають проти нової реформи трудового законодавства, рух також об'єднує і інші протести.

Про це повідомляє euronews.

Наметове містечко маніфестантів, що простояло на площі 11 ночей, було демонтовано на світанку, але активісти не втрачають надії і мають намір повернутися назад цієї ж ночі. Вже подано заявку на проведення нового мітингу на тому ж місці.

Муніципальні службовці прибирають наслідки демонтажу табору протестувальників
Фото: EPA/UPG
Муніципальні службовці прибирають наслідки демонтажу табору протестувальників

Тим часом прем'єр-міністр Франції Мануель Вальс зустрічається сьогодні з молодими маніфестантами, щоб обговорити реформу, яка їх турбує. 

Незважаючи на масштабні протести в багатьох містах Франції, уряд налаштований рішуче і поки не планує відступати і скасовувати реформу, спрямовану на скорочення безробіття до рівня нижче 10%. У рамках законопроекту зміни торкнуться, зокрема, 35-годинного робочого тижня, що вважається одним із головних досягнень французької соціальної системи.

Тим часом усі профспілки країни називають її не інакше, як "історичним регресом" у сфері прав трудящих.

Нагадаємо, наприкінці березня у Франції відбулися сутички між поліцією і студентами, що протестували проти нового трудового кодексу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram