ГоловнаПолітика

Порошенко назвав результати референдуму в Нідерландах "поразкою Європи"

Справжньою метою проведення референдуму була атака на ЄС

Порошенко назвав результати референдуму в Нідерландах "поразкою Європи"
Петр Порошенко
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко назвав "поразкою Європи" результати референдуму в Нідерландах щодо Угоди про асоціацію між Європейським Союзом і Україною.

Про це він сказав сьогодні в інтерв'ю українським телеканалам, повідомляє прес-служба глави держави.

"Це поразка Європи, і саме так це оцінили лідери більшості європейських країн, лідери ЄС, тому що Європа зараз переживає не найкращі часи", - заявив Петро Порошенко.

На переконання президента, справжньою метою проведення референдуму в Нідерландах є атака на ЄС, атака на європейські цінності, використання референдуму євроскептиками для зміцнення своїх політичних позицій всередині країни.

"Ніякого стосунку тема референдуму, незважаючи на назву, не мала до України", - констатував глава держави.

Глава держави підкреслив, що більшість лідерів ЄС та світу висловили підтримку Україні на шляху до Євросоюзу. Вони заявили про те, що дуже розчаровані референдумом в Нідерландах, і двері для України треба тримати відчиненими.

"Тому ми і надалі мусимо реформувати країну, імплементувати Угоду про асоціацію, маємо рухатися в Європу", - сказав Петро Порошенко.

Президент подякував голландцям, які проголосували за Україну.

Нагадаємо, референдум по вопросу ратификации соглашения об ассоциации Украины с ЕС відбувся в Нідерландах 6 квітня. Остаточні підсумки голосування оголосять 12 квітня, але, за попередніми даними, 61,1% проголосували проти, "за" висловилися 38%. Референдум визнали таким, що відбувся, оскільки було подолано 30-відсотковий поріг явки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram