ГоловнаПолітика

Жоден неатестований міліціонер не захотів їхати на Донбас

Некомплект поліції в Донецькій області становить 30%.

Жоден неатестований міліціонер не захотів їхати на Донбас
Сергей Нужненко
Фото: Сергей Нужненко

Жоден із міліціонерів, які не пройшли атестацію, не скористався можливістю переїхати на Донбас, щоб залишитися на службі.

Про це в неділю повідомив начальник головного управління Національної поліції в Донецькій області В'ячеслав Аброськін.

"Побачив заклики деяких «активістів» до акцій протесту проти ненаправлення до Донецька та Луганська області правоохоронців, які нібито провалили переатестацію в Національній поліції. Друзі мої, до нас і немає охочих їхати. На сьогодні жоден із поліцейських, хто недобрав бали під час атестації, не виявив бажання служити в Донецькій області. Тому заспокойтеся!" - написав він у фейсбуці.

При цьому він наголосив, що некомплект поліції тільки в Донецькій області становить 30%, у прифронтовій Авдіївці - 70%.

Нагадаємо, в лютому 2016 року міністр внутрішніх справ Арсен Аваков доручив голові Національної поліції Хатії Деканоїдзе і керівникам ГУНП на місцях відібрати серед міліціонерів, які отримали негативні висновки за результатами атестації, кандидатів, які бажають продовжити службу в ГУНП Донецької і Луганської областей.

У поліції заявляли, що осіб, які себе відверто скомпрометували, такий варіант не стосується. Він відкритий тільки для тих, хто просто не склав тести або не пройшов співбесіду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram