ГоловнаСуспільствоЖиття

Тетерук запропонував Кличку назвати вулицю на честь загиблого "кіборга"

Ігор Брановицький потрапив у полон і був вбитий 21 січня 2015 року

Тетерук запропонував Кличку назвати вулицю на честь загиблого "кіборга"

Народний депутат фракції "Народний фронт" Андрій Тетерук  звернувся до мера Києва Віталія Кличка з пропозицією перейменувати вулицю Патріса Лумумби в честь "кіборга", військовослужбовця 90-го окремого аеромобільного батальйону 81-ї десантно-штурмової бригади Ігоря Брановицького. Про це нардеп написав на своїй сторінці в Facebook.

"Ігор Брановицький, Народний герой України, нагороджений орденом Мужності III ступеня, нагрудним знаком "За оборону Донецького аеропорту", загинув, захищаючи своїх поранених побратимів в аеропорту. І коли терорист на прізвисько "Моторола" шукав, хто з них був кулеметником, Ігор, рятуючи від розправи друзів, назвався кулеметником і був відразу застрелений терористом", - написав Тетерук.

"Я підписав звернення до мера Києва Віталія Кличка з пропозицією перейменувати вулицю П. Лумумби в честь Ігоря Брановицького", - додав він.

Ігор Брановицький жив на вулиці Патріса Лумумби в Києві.

Ігор Брановицький потрапив у полон 19 січня 2015 року, коли бойовики "ДНР" після довгих боїв захопили останки нового терміналу донецького аеропорту. Він був на відеозаписах, зроблених бойовиками і російськими ЗМІ, після захоплення в полон. На відео він одягнений у синю куртку.

У інтерв'ю ВВС боєць 80-ї бригади Юрій Сова, який потрапив у полон бойовиків після підриву нового термінального комплексу Донецького аеропорту в січні 2015 року, розповів, що був очевидцем вбивства Брановицького:

"Спочатку були, а після цього був допит ... А Ігорю дісталося найбільше, тому що він зізнався, що кулеметник. Йому зламали багато кісток. Прийшов медик, перебинтував його і викликали "швидку".

Тоді зайшов "Моторола". Подивився на нас усіх, ми вже сиділи біля стіни. А Ігор лежав за два-три метри від мене.

"Моторола" підійшов, запитав: "Що за тіло?". Йому сказали, що викликали "швидку". Тоді він ще подивився, сказав, "щоб не мучився, бо не доживе до лікарні", дістав ТТ (модель пістолета - ред.) і пустив йому дві кулі в голову".

Нагадаємо, раніше комісія Київської міської ради підтримала пропозицію про перейменування вулиці Патріса Лумумби - на вулицю Івана Павла II.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram