ГоловнаСуспільствоВійна

Українська сторона закликає ОБСЄ відновити "дзеркальне" патрулювання в районі Авдіївки-Ясинуватої

За тиждень район Авдіївки був обстріляний 98 разів.

Українська сторона закликає ОБСЄ відновити "дзеркальне" патрулювання в районі Авдіївки-Ясинуватої
Архив
Фото: Макс Левин

Для деескалації ситуації  в районі Авдіївки-Ясинуватої Донецької області українська сторона Спільного центру з контролю і координації на лінії розмежування закликає відновити практику "дзеркального" патрулювання представників Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ. Про це повідомляє українська сторона СЦКК на офіційній сторінці прес-центру штабу АТО в Facebook.

Як повідомляється, протягом останнього тижня, починаючи з 2 квітня,  відбулося значне загострення ситуації в районі Авдіївки.

"Зараз це найнебезпечніша точка в зоні АТО. Цинічно порушує Мінські домовленості, НВФ з окупованих територій (з Ясинуватої, Мінерального, Яковлівки і Крутої Балки) систематично обстрілюють з важкого озброєння район "промзони", - сказано в повідомленні.

За даними офіцерів-спостерігачів української сторони СЦКК, протягом тижня в районі Авдіївської "промзони" НВФ випустили в бік сил АТО 584 снаряди і міни, а саме 32 снаряди з танка, 16 - з артилерійських систем калібру 122 мм, 131 міну калібру 120 мм і 405 - калібру 82 мм. Загалом за тиждень район Авдіївки із застосуванням важкого озброєння був обстріляний 98 разів.

Українська сторона СЦКК зазначає, що ускладнення ситуації в цьому районі призвело до загибелі мирної мешканки Авдіївки, яка перебувала на власній садибі під час мінометного обстрілу з боку НВФ.

"Українська сторона розцінює нарощування обстрілів по позиціях Збройних сил України в районі Авдіївки з боку бойовиків як пряме порушення домовленостей Мінських угод і закликає відновити запропоновану українською стороною Спільного центру практику щоденного направлення чотирьох "дзеркальних" патрулів ОБСЄ в основні точки в район Авдіївки-Ясинуватої, що дозволить здійснювати об'єктивний контроль ситуації й оперативно реагувати на порушення режиму припинення вогню", - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, сьогодні прес-центр АТО повідомив, що за попередню добу противник 73 рази відкривав вогонь по українських позиціях, зокрема 25 разів у районі Авдіївки.

 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram