ГоловнаПолітика

Держприкордонслужба починає спецоперацію щодо посилення безпеки на кордоні

Операція триватиме з квітня по листопад.

Держприкордонслужба починає спецоперацію щодо посилення безпеки на кордоні
Фото: inforesist.org

В Україні для посилення безпеки на кордоні починається спеціальна операція "Кордон 2016". Про це повідомили в прес-службі Державної прикордонної служби, повідомляє УНІАН.

У прес-службі також зазначили, що рішення про проведення спецоперації погоджено на міжвідомчій нараді за участю керівного складу прикордонного відомства, представників Державної міграційної служби, Збройних сил, Національної гвардії та інших відомств.

Триватиме операція "Кордон 2016" в період з квітня по листопад, йдеться в повідомленні.

Основною її метою має стати зниження рівня протиправної діяльності на державному кордоні, в прикордонних районах і областях. Вона буде проводитися фактично на всій території держави. "Це - черговий удар по діяльності злочинних груп. Операція буде сприяти стабілізації обстановки не тільки на державному кордоні, а й у центральних регіонах країни", - переконують у прикордонному відомстві.

До проведення заходів також будуть залучені Європейське агентство з питань управління оперативною співпрацею на зовнішніх кордонах держав-членів Європейського Союзу "FRONTEX", Місія Європейського Союзу "EUBAM" і прикордонні відомства сусідніх держав.

"Фактично, це перша операція загальнонаціонального масштабу, до якої будуть залучені не тільки більшість вітчизняних міністерств і відомств, а й представники правоохоронних органів сусідніх країн. Вперше  під час операції здійсненні комплексні перевірки злітно-посадкових майданчиків, аеродромів та причалів морських і річкових суден, відпрацьовані місця можливого скупчення незаконних мігрантів та об'єкти компактного проживання іноземців, посилені заходи контролю в прикордонних районах і спільного несення служби з прикордонниками країн ЄС", - зазначається в повідомленні.

Крім того, додали в ДПСУ, спланована низка інших практичних заходів, спрямованих на протидію загрозам у сфері боротьби з незаконним переміщенням через державний кордон нелегальних мігрантів, підакцизних товарів, контрабанди наркотичних засобів і зброї.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram