ГоловнаПолітика

Третьяков: Гонтарева - технократ, звідки у неї морально-етичні норми

Нардеп вважає, що голова НБУ повинна піти у відставку.

Третьяков: Гонтарева - технократ, звідки у неї морально-етичні норми
Фото: 24tv.ua

Якщо співпраця голови Національного банку Валерії Гонтаревої з російським банком ВТБ підтвердиться, вона повинна подати у відставку.

Таку думку в інтерв'ю зі Сонею Кошкіною висловив заступник голови фракції БПП Олександр Третьяков.

На його думку, Гонтарева належить до когорти технократів, а вони керуються бізнес-інтересами, а не політичними.

"Тут все зводиться до дискусії про технократичний і політичний уряд. Перший виключає політичну складову. Члену такого Кабміну все одно - росіяни, не росіяни. Гонтарева не брала участі в Майдані, їй все одно. Вона - технократ. Звідки у технократа морально-етична норма?" - прокоментував Третьяков.

"Після революції і всіх цих подій уряд повинен бути політичним, а не технократичним. І це принципова річ. Технократи можуть бути на рівні заступників, консультантів", - додав також він.

При цьому Третьяков впевнений, що Президент не повинен розділяти з нею політичну відповідальність, в разі, якщо факт співпраці з "ворогом" буде доведений. Нардеп припустив, що голова держави про ведення бізнесу з представником країни-агресора міг не знати.

"Ви демонізуєте його (Порошенка - ред.). Чи вважаєте директором заводу, який знає, що відбувається в цеху №1 або в цеху №2. Я не хотів би, щоб президентом у нас був директор заводу. Неможливо в країні контролювати все одноосібно ... Він повинен просто перерозподіляти відповідальність. І моральні норми тієї людини, на яку він поклав ту чи іншу відповідальність - це до питання про торгівлю з Росією - особиста справа кожного", - резюмував Третьяков.

Детальніше читайте в повному тексті інтерв'ю:  "Третьяков: «Якщо Порошенко ставиться до країни як до власного бізнесу - хоче його примножити, не бачу в цьому проблем»"

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram