ГоловнаСвіт

Затримано третього підозрюваного в організації терактів у Парижі та Брюсселі

Мухаммед Абріні потрапив на камери відеоспостереження

Затримано третього підозрюваного в організації терактів у Парижі та Брюсселі
Мухаммед Абрини
Фото: EPA/UPG

У Бельгії затримали ймовірного спільника організаторів  терактів у Парижі та Брюсселі Мухаммеда Абріні.

Про це повідомляє російська служба Би-би-си.

Бельгійська прокуратура підтвердила, що затримала кількох підозрюваних у причетності до терактів, серед яких є і Абріні. Відомство не привело ніяких додаткових подробиць про затримання, не уточнивши також, скільки саме людей затримано.

Раніше місцеві ЗМІ повідомляли, що мова йде про Абріні і ще одну людину. За даними журналістів, затримання відбулося в районі Андерлехт, в якому проживали ще кілька підозрюваних у причетності до терактів.

За версією ЗМІ, саме Абріні був третьою людиною, що потрапила разом з двома смертниками на камери відеоспостереження в брюссельському аеропорту незадовго до вибухів. Також він потрапив на камери спостереження під Парижем незадовго до терактів, що відбулися там у листопаді.

Нагадаємо, 22 березня в Брюсселі відбулося кілька вибухів. Перші два вибухові пристрої спрацювали в аеропорту "Завентем", а третій - на станції метро "Маальбек". Ще одна бомба в аеропорту не вибухнула, її успішно знешкодили сапери. В результаті вибухів загинули понад 30 людей, близько 250 отримали поранення.

У листопаді минулого року в Парижі відбулася серія вибухів і нападів на мирних громадян. Терористи відкрили вогонь по людях у кафе і ресторанах, а також взяли в заручники відвідувачів концерту. Тоді в результаті того, що сталося, загинули 130 осіб, поранення отримали ще кілька сотень.

Влада Франції та Бельгії кваліфікувала ці інциденти як теракти. Відповідальність за них взяло на себе екстремістське угруповання "Ісламська держава"

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram