ГоловнаСуспільствоВійна

Заарештований росіянин з Куликового поля оголосив голодування

Суд продовжив арешт Мефьодова до 3 травня

Заарештований росіянин з Куликового поля оголосив голодування
Фото: www.facebook.com/vitaliy.umanets

Малиновський районний суд Одеси розглянув питання продовження запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою для обвинуваченого у справі 2 травня громадянина РФ Євгена Мефьодова.

Про це повідомляє місцевий сайт "Таймер".

На продовженні арешту наполягав прокурор, оскільки обвинуваченому відоме місце проживання свідка Посміченка, і він може на нього тиснути. Крім того, звинувачення зазначає, що Мефьодов може втекти з країни. Посміченко, за словами його адвоката і прокурора, має особисту охорону.

У результаті суд вирішив залишити обвинуваченого під вартою на 25 днів, до 3 травня. За цей час передбачається дослідити всі матеріали щодо нього, а також допитати свідка Посміченка. На знак протесту проти суддівського свавілля Мефьодов з 8 квітня оголосив голодування.

Нагадаємо, у листопаді 2015 року суд призначив п'ятьом підозрюваним в організації та участі в масових заворушеннях у центрі Одеси 2 травня 2014 року грошові застави. Владиславу Романюку та Сергію Корчинському було призначено заставу в розмірі 110 тис. 240 гривень, росіянам Євгенію Мефьодову та Максиму Сакауову - по 260 тис. 700 грн, а головному обвинуваченому Сергію Долженкову ("Капітан Какао") - 413 тис. 400 грн.

У грудні 2015 року суд скасував заставу всім п'ятьом затриманим, в тому числі - Мефьодову, який після такого рішення суду намагався порізати собі вени.

Загалом у цій справі звинувачуються 20 активістів Куликового поля - місця збору місцевих сепаратистів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram