ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

У Держдумі запропонували створити центр пропаганди за прикладом СРСР

Російська влада вирішила повернутися до практики 1970-х.

У Держдумі запропонували створити центр пропаганди за прикладом СРСР
Госдума
Фото: obozrevatel.com

Віце-спікер Держдуми Олександр Романович запропонував створити в Росії центр пропаганди за зразком структур, що відповідали за ідеологію в ЦК КПРС за радянських часів.

Таку ініціативу депутат озвучив на парламентських слуханнях у Держдумі, повідомляє "Интерфакс".

"Необхідно кардинально посилити наші пропагандистські інститути", - заявив він. Як позитивний приклад він навів прийняту в 1970-ті роки в СРСР практику, коли координаційним центром у галузі пропаганди виступав Ідеологічний відділ ЦК КПРС.

"Створення таких структур зараз дозволило б структурувати роботу пропаганди", - сказав Романович.

Раніше у квітні заступник міністра оборони РФ Микола Панков повідомив про створення в Росії військово-патріотичного руху "Юнармія". Однак що саме буде робити організація, не уточнювалося.

У січні російський уряд затвердив державну програму з патріотичного виховання на 2016-2020 роки, пріоритет у якій належить дітям і молоді.

Підрозділи, відповідальні за пропаганду радянської ідеології серед населення, діяли при органах влади протягом усього існування СРСР. У 1962 році було створено Ідеологічний відділ ЦК КПРС, пізніше перейменований у Відділ пропаганди і агітації. Широко використовувалася повсякденна назва організації - Агітпроп. Структура припинила своє існування в 1991 році разом зі скасуванням КПРС.

Нагадаємо, в травні 2015 року в Росії планують створити "патріотичний" телеканал для молоді.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram