ГоловнаПолітика

Суд відмовився викликати Луценка на процес грушників

Наступне засідання відбудеться в понеділок, 11 квітня.

Суд відмовився викликати Луценка на процес грушників
Фото: Макс Требухов

У Голосіївському районному суді Києва в п'ятницю, 8 квітня, відбулося чергове засідання у справі співробітників російського ГРУ Євгена Єрофєєва і Олександра Александрова, яких Україна звинувачує в тероризмі, контрабанді зброї та інших злочинах.

Процес відстежувало профільне видання "Медиазона".

Адвокат Єрофєєва Оксана Соколовська, зокрема, на ньому представила документи, отримані з Міноборони РФ, про те, що Єрофєєв і Александров проходили службу за контрактом у російській армії, але були звільнені. Єрофєєв - 10 березня 2015 року, Александров - 12 січня 2014-го.

Соколовська також доклала видану дружині Єрофєєва довідку про те, що з 13 лютого по березень він перебував у відпустці за 2014 рік. Після чого був звільнений.

Наприкінці засідання суд ухвалив рішення відхилити клопотання захисту росіян про допит декількох представників "ЛНР" у режимі відеоконференції. Їм відправлять повістки і викличуть до суду на наступне засідання.

Також було відхилено клопотання про виклик на допит нардепа Юрія Луценка.

Суд продовжиться в понеділок, 11 квітня, о 10:30.

Нагадаємо, що сьогодні вночі група невідомих за допомогою пляшок із пальною сумішшю спалила кабінет головуючого у справі судді Миколи Дідика. За словами головного військового прокурора України Анатолія Матіоса, кабінет вигорів повністю, але матеріалів у справі Єрофєєва й Александрова в ньому не було - і вони не постраждали.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram