ГоловнаПолітика

Зарубіжні доходи Лещенка і Найєма радикально впали

Сергій заробив 2 тисячі доларів, Мустафа жив лише на гривні.

Зарубіжні доходи Лещенка і Найєма радикально впали
Фото: telekritika.ua

Депутати Сергій Лещенко і Мустафа Найєм відзвітували про доходи, отримані минулого року.

Їхні декларації доступні на сайті парламенту.

Лещенко задекларував 204 тис. гривень. Із цієї суми 76 тис. гривень становила зарплата нардепа, 52 тис. гривень - зарплата викладача (Лещенко викладає в Українському католицькому університеті і вів спецкурс Центру протидії корупції в Києво-Могилянській академії). 30 тис. гривень Лещенко отримав як авторську винагороду.

За кордоном депутат у 2015 році заробив 2 тис. доларів (майже 50 тис. гривень в еквіваленті). Половину цієї суми - в Колумбійському університеті США, другу - в австрійському Institute for Human Sciences. Варто зазначити, що 2014 року зарубіжні доходи Лещенка були в рази більшими - 10 тис. доларів і 40 тисяч євро.

У власності Лещенка залишаються квартири площею 24,9 і 60 кв. м і автомобіль Volkswagen Golf 2014 року випуску. Це ж майно було зазначене в декларації за 2014 рік. Лещенко володіє цінними паперами номінальною вартістю 24 тис. гривень. Депутат витратив торік  1 400 гривень на страхування.

Мустафа Найєм отримав 188 тис. гривень доходу 2015 року. 73 тисячі він отримав як зарплату у Верховній Раді, ще 61 тисячу склав дохід від творчої діяльності. Авторська винагорода принесла Найєму 54 тис. гривень. Доходу за кордоном у 2015 році депутат не мав, тоді як 2014 року Найєм заробив 8 тисяч доларів і 20 тисяч євро.

У власності Найєма залишається одна п'ята квартири площею 61 кв. м.

Транспортних засобів, вкладів у банках, цінних паперів або інших активів депутат не має.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram