ГоловнаПолітика

Перший вирок суддям Автомайдану виявився виправдальним

Суддю Владислава Лисенка визнали непоінформованим про автопробіг до Межигір'я

Святошинський районний суд Києва виправдав суддю Києво-Святошинського райсуду Київської області Владислава Лисенка у справі про винесення завідомо незаконного рішення про позбавлення прав активіста Автомайдану.

"Лисенка Владислава Вікторовича - виправдати, запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання - скасувати", - оголосив суддя Сергій Дячук.

Суддя Лисенко звинувачувався в тому, що 29 січня 2014 року виніс незаконне рішення про позбавлення на шість місяців прав активіста Автомайдану, який брав участь в автопробігу до резиденції Віктора Януковича в Межигір'ї.

Активіст, однак, довів, що в автопробігу не брав участі, і в березні 2014 року суд апеляційної інстанції повернув йому права.

Суддя Дячук у вироку визнав, що рішення про позбавлення прав було незаконним, але підкреслив, що в діях судді не було умислу. Суддя Лисенко нібито не знав про те, що активіст - член Автомайдану і що рапорт ДАІ проти нього було підроблено.

Крім того, у вироку зазначено, що Генеральна прокуратура порушила процедуру оголошення підозри судді Лисенку і не зібрала достатньо доказів його провини.

Вирок судді Лисенку є першим вироком суддям, які ухвалювали рішення проти активістів Євромайдану.

Нагадаємо, автопробіги до "Межигір'я" були однією з форм протесту під час Революції гідності. Учасників цих акцій пізніше почали масово позбавляти прав за сфабрикованими звинуваченнями.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram