ГоловнаПолітика

Міклош визнав незнання мови перешкодою для роботи в Кабміні

Словацький реформатор може відмовитися від посади міністра фінансів

Міклош визнав незнання мови перешкодою для роботи в Кабміні
Иван Миклош
Фото: yes-ukraine.org

Словацький реформатор Іван Міклош може відмовитися від поста міністра фінансів в уряді Володимира Гройсмана через недостатнє знання мови.

"Це, до речі, причина, через яку я, можливо, відмовлюся від посади міністра фінансів", - сказав він в інтерв'ю журналу "Новое время", повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Міклош пояснив, що для проведення реформ дуже важлива комунікація з суспільством - необхідно брати участь у телевізійних дебатах і доносити свою позицію. Він зазначив, що розуміє майже все написане і сказане російською мовою, але його усна мова недостатньо хороша. "А з перекладачем брати участь у дебатах складно", - сказав він.

Нагадаємо, Міклош дав попередню згоду увійти в український уряд. При цьому він зажадав зберегти за ним громадянство Словаччини. Щоб виконати цю вимогу, до Верховної Ради подали законопроект, що дозволяє іноземцям працювати в Кабміні.

Міклош був міністром приватизації у Словаччині у 1991-1992 рр., віце-прем'єром-міністром економіки у 1998-2002 рр., міністром фінансів у 2002-2006 рр. і 2010-2012 рр., а також депутатом Народної Ради Словаччини у 2006-2010 рр.

З лютого 2015 року Міклош - радник міністра фінансів Наталії Яресько і міністра економіки Айвараса Абромавичуса. У травні 2015 року він разом із головою інвесткомпанії "Драгон Капітал" Томашем Фіалою і музикантом Святославом Вакарчуком зареєстрував громадську організацію (ГО) "Центр економічної стратегії", позиціонуючи її як мозковий центр.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram