ГоловнаЕкономікаБізнес

Rothschild підтвердив підписання трастової угоди з Порошенком

Угоду готували рік і уклали 14 січня

Rothschild підтвердив підписання трастової угоди з Порошенком
Фото: president.gov.ua

Компанія Rothschild Trust підтвердила, що президент Петро Порошенко призначив її довіреною особою у "сліпому трасті" з управління його часткою у кондитерській корпорації "Рошен".

"У результаті 12-місячної підготовки відповідну угоду про довірче управління було укладено 14 січня 2016 року. Угоду складено відповідно до міжнародних стандартів передачі політиками активів у траст на час державної служби", - повідомили в Rothschild Trust агентство "Інтерфакс-Україна".

Нагадаємо, Порошенко опинився у центрі скандалу після публікації розслідування на підставі даних панамського реєстратора офшорів. Виявилося, що влітку 2014 року він зареєстрував компанію Prime Asset Partners для переведення кондитерського бізнесу в юрисдикцію Британських Віргінських островів.

Основні претензії журналістів до Порошенка - те, що він не вказав у декларації володіння акціями компанії на 1000 доларів, що він досі не завершив передачу "Рошен" "сліпому трасту" і що він нібито мав намір ухилитися від сплати податків в Україні під час продажу корпорації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram