ГоловнаПолітика

Порошенко: ми не звернемо зі шляху євроінтеграції

Президент прокоментував результати референдуму в Нідерландах

Порошенко: ми не звернемо зі шляху євроінтеграції
Петр Порошенко
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко переконаний, що референдум у Нідерландах не стане перешкодою на шляху України до Європейського Союзу.

Про це він

заявив, коментуючи попередні результати голосування.

"Хотів би всім нагадати, що справжня мета організаторів референдуму - це не Угода про асоціацію між Україною та ЄС. Це атака на єдність Європи, атака на поширення європейських цінностей. Про це також свідчить і дискусія, яка була розгорнута напередодні референдуму", - сказав президент.

Він також подякував усім, хто підтримав Україну на голосуванні.

"Я дякую кожному, хто проголосував "за", а це сотні тисяч прихильників України. Я дякую всім, хто брав участь у популяризації України в Голландії, а це і політики, і волонтери, і зірки спорту та культури", - наголосив Порошенко.

Він також нагадав, що цей референдум, згідно з Конституцією і законодавством Нідерландів, має "виключно консультативний характер".

"Тепер слово за урядом, парламентом і політикумом Голландії", - зазначив Порошенко.

"Упевнений, що стратегічно ця подія - не завада на шляху України до Європи. Хочу відповідально заявити, що не дивлячись на це, Україна продовжить утілювати в життя Угоду про асоціацію, забезпечить створення поглибленої і всеосяжної зони вільної торгівлі з Євросоюзом, оскільки це - шлях до модернізації Української держави та зміцнення її незалежності. Підкреслюю - ми не звернемо зі шляху євроінтеграції. Україну, як і свободу, не зупинити", - додав президент.

Нагадаємо, Нідерланди залишаються останньою країною Євросоюзу, яка завершила процедуру ратифікації УА України з ЄС.

Учора в Нідерландах пройшов референдум. Винесене на голосування питання звучало так: "Ви за чи проти закону про затвердження договору про асоціацію між Європейським Союзом і Україною?"

Референдум має консультативний характер. Рішення, ратифікувати Угоду про асоціацію чи ні, ухвалить уряд Нідерландів після 12 квітня, коли оголосять остаточні результати голосування.

Згідно з проведеними екзит-полами, явка становила 32%, "проти" проголосували 64%, тобто Україна програла.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram