ГоловнаЕкономікаДержава

Японія виділила Україні $13,6 млн гуманітарної допомоги

У разі прогресу у проведенні реформ, Україна отримає $1,8 млрд

Японія виділила Україні $13,6 млн гуманітарної допомоги
Петр Порошенко и Синдзо Абэ
Фото: EPA/UPG

Японія виділила Україні $13,6 млн гуманітарної допомоги для відновлення постраждалих від бойових дій територій Донецької і Луганської областей.

Про це повідомив президент Петро Порошенко за підсумками переговорів з прем'єр-міністром Японії Сіндзо Абе у Токіо.

"Ми вдячні за сьогоднішнє рішення японської сторони виділити черговий транш гуманітарної допомоги для відновлення східних районів України у розмірі $13,6 млн", - сказав Порошенко, зазначивши, що Україна отримує найбільший обсяг допомоги від Японії серед інших країн.

Також цього року Японія має намір надати Україні 3,5 млн євро на будівництво сховища ядерного палива.

"Цього року буде 30-та річниця після аварії на Чорнобильській АЕС... Цього року ми вирішили надати 3,5 млн євро для будівництва сховища ядерного палива в Україні", - заявив Абе.

Він також запевнив, що Японія разом з іншими країнами "Великої сімки" буде підтримувати Україну у цій сфері. Крім того, за словами прем'єр-міністра, Японія надасть Україні $1,8 млрд у разі прогресу у проведенні реформ.

"Зі свого боку я маю такий намір: в рамках реалізації в Україні реформ ми будемо виконувати наші обіцянки надання для України допомоги в розмірі $1 млрд 850 млн для проведення реформ", - сказав Абе.

Нагадаємо, 24 березня Японія переказала Україні $331 млн. Пільгову позику було надано в рамках спільного зі Світовим банком проекту "Друга позика на політику розвитку фінансового сектору". Гроші підуть на посилення макроекономічної стабільності та економічні реформи. Кошти надано на 20 років із 6-річним пільговим періодом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram