ГоловнаПолітика

Пайєтт підтримав Порошенка в офшорному скандалі

Посол нагадав, що Білий дім підтримав Президента.

Пайєтт підтримав Порошенка в офшорному скандалі
Фото: www.dyvys.in

Документи про офшори Президента Петра Порошенка не матимуть негативних наслідків для відносин України і США, заявив посол США в Україні Джеффрі Пайєтт.

"Не буде негативних наслідків", - сказав він журналістам.

Пайєтт привітав кроки Верховної Ради, уряду і Президента для збільшення прозорості фінансових активів.

Він також привітав декларування міністрами й іншими посадовими особами інформації про свої доходи.

"Щодо конкретних закидів на адресу Президента Порошенка. Я зверну вашу увагу на дуже чіткий меседж Білого дому на цьому тижні, в якому відображено і пріоритети нашої політики в підтримці України в її війні проти корупції, і нашу позитивну оцінку тих кроків, які здійснили Президент, прем'єр-міністр, парламент проти корупції", - додав посол.

Крім того, Пайєтт рекомендував журналістам звернути увагу на книгу голови Адміністрації президента Бориса Ложкіна "Четверта республіка", яка, на думку посла, містить потужний сигнал про необхідність боротьби з корупцією.

Нагадаємо, Порошенко опинився в центрі скандалу після публікації розслідування на підставі даних панамського реєстратора офшорів. Виявилося, що влітку 2014 року він зареєстрував компанію для переведення кондитерського бізнесу під юрисдикцію Британських Віргінських островів.

Основні претензії журналістів до Порошенка - він не вказав у декларації володіння акціями компанії Prime Asset Partners на 1000 доларів, поки що не завершив передачу "Рошену" "сліпому трасту" і що він нібито мав намір ухилитися від сплати податків в Україні під час продажу корпорації.

Однак юристи Порошенка заявили, що журналісти оперували неповною інформацією, оскільки Prime Asset Partners була помилково створена з ненульовою номінальною вартістю акцій. Наступного дня після реєстрації помилку виправили, акції перевипустили на акції без номінальної вартості. Крім того, юристи заявили, що договір про "сліпий траст" підписано 14 січня. Сам Порошенко заявив, що не мав наміру мінімізувати податки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram