ГоловнаПолітика

Білорусь вирішила впускати українців тільки за закордонними паспортами з 2017 року

Внутрішні паспорти українців не містять машинозчитувальної зони.

Білорусь вирішила впускати українців тільки за закордонними паспортами з 2017 року
Фото: telegraf.by

Білорусь перестане впускати громадян України з внутрішніми паспортами на свою територію. Із 2017 року в'їзд буде можливий тільки за закордонними паспортами.

Про це представники Білорусі повідомили напередодні, під час консультацій з консульсько-правових питань, повідомляє МЗС України.

Білорусь послалася на вимоги ICAO (Міжнародна організація цивільної авіації), щоб паспорти містили машинозчитувальну зону. Паспорти громадянин України такої зони не мають.

Україна домоглася домовленості про перехідний період.

У міжнародних аеропортах режим в'їзду українців у Білорусь виключно за закордонними паспортами заплановано ввести з 1 січня 2017 р. У міжнародних і міждержавних пунктах пропуску залізничного та автомобільного транспорту - з 1 квітня 2017 р. У місцевих пунктах пропуску через державний кордон - з 1 січня 2018 р.

Україна також запропонувала максимально спростити режим перетину кордону для українців, які проживають у прикордонних регіонах.

Нагадаємо, білоруси в'їжджають в Україну за паспортами громадянина Білорусі, який одночасно є і паспортом для виїзду за кордон.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram