ГоловнаСвіт

Директору Бібліотеки української літератури в Москві висунули звинувачення в розтраті

Раніше Шаріну звинувачували в розпалюванні національної ненависті та ворожнечі

Директору Бібліотеки української літератури в Москві висунули звинувачення в розтраті
Наталья Шарина
Фото: og.ru

Російське слідство висунуло директору Бібліотеки української літератури в Москві Наталії Шаріній нове звинувачення за статтею "розтрата", повідомляє Громадське.tv.

Раніше Шаріну звинувачували в розпалюванні національної ненависті та ворожнечі.

"Сьогодні Шаріній офіційно висунули обвинувачення за частиною 4 статті 160 Кримінального кодексу РФ "розтрата". За версією слідства, Шаріна в період, коли її звинувачували в першій бібліотечній справі (2011-2013 роки), витрачала на свій захист кошти, призначені для виплати зарплати юристам бібліотеки", - повідомив адвокат Іван Павлов.

Нагадаємо, 22 березня Московський міський суд визнав законним продовження домашнього арешту для директора Бібліотеки української літератури Наталії Шаріної.

27 січня Пресненський суд Москви продовжив домашній арешт директора української бібліотеки Москви Наталії Шаріної на три місяці, не дозволивши навіть короткострокові прогулянки.

28 жовтня 2015 року в Бібліотеці української літератури в Москві відбулися обшуки, а потім її директора Шаріну затримали. Стосовно неї було порушено кримінальну справу за статтею 282 КК РФ (розпалювання національної ненависті і ворожнечі, а також приниження людської гідності).

Приводом для порушення справи, згідно з версією Слідкому РФ, стало "розповсюдження екстремістських матеріалів, заборонених до використання", - зокрема книги Дмитра Корчинського. Крім того, повідомляли про вилучення книг про Степана Бандеру та журналу "Барвінок", де знайшли червоно-чорний прапор. За даними "Інтерфаксу", з бібліотеки було вилучено близько 200 книг і матеріалів.

30 жовтня Таганський суд Москви відправив Шаріну під домашній арешт.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram