ГоловнаПолітика

На БТР "Дозор-Б" виявили тріщини

ЗСУ поки що не отримають першої партії бронемашин.

На БТР "Дозор-Б" виявили тріщини
Фото: ukroboronprom.com.ua

Постачання у Збройні Сили України тактичної бойової машини "Дозор-Б" знову зривається. У зоні двигуна в корпусах двох бронетранспортерів виявили тріщини в броні.

6 грудня 2015 року прес-служба "Укроборонпрому" проінформувала про те, що "Дозор-Б" пройшов державні випробування і рекомендований до прийому на озброєння Збройних Сил України, а 15 грудня 2015 року - вже про те, що Міноборони уклало контракт із Львівським бронетанковим заводом на виробництво бронемашин "Дозор-Б" для ЗСУ.

Спочатку для виготовлення доопрацьованих машин відвели термін до кінця січня 2016 року, потім, правда, цю дату перенесли на 31 березня. Однак як стало відомо виданню "Апостроф", під час перевірки готовності цієї партії на корпусах двох бронетранспортерів у днищі знайшли наскрізні тріщини завдовжки близько 40-50 см - у зоні розташування двигуна, при цьому машини, на яких виявили тріщини, пройшли трохи більше за 400 і 100 км відповідно.

Фото: http://apostrophe.com.ua

Броньований корпус "Дозор-Б" виготовлено зі сталі марки Armstal 500 польського виробництва. За вимогами конструкторської документації, спочатку передбачалося використовувати вітчизняну сталь марки "71", але, як виявилося, виробництво сталі необхідної товщини ускладнено, тому вибрали польську.

Нагадаємо, перший демонстраційний зразок бронемашини "Дозор-Б" представили ще на збройовій виставці "Зброя та безпека-2004", але згадали про цю розробку Харківського конструкторського бюро машинобудування ім. Морозова (ХКБМ) лише 2014 року, коли забракло справної бронетехніки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram