ГоловнаСвіт

Карабах пообіцяв невідповідно зреагувати на удари по Степанакерту

Армія невизнаної республіки успішно відбиває удари азербайджанських військових

Карабах пообіцяв невідповідно зреагувати на удари по Степанакерту
Столица Нагорного Карабаха Степанакерт
Фото: happyholidays.am

Міністерство оборони невизнаної республіки Нагірний Карабах заявило, що невідповідно зреагує, якщо Азербайджан завдасть ударів по Степанакерту, повідомляє Російська служба Бі-бі-сі.

Коментуючи слова міністра оборони Азербайджану Закіра Гасанова, який заявив, що вже наказав підготувати війська до ударів по Степанакерту, карабахське відомство зазначило, що готове до невідповідної та "вкрай болісної відповіді" на такі дії.

Відомство також стверджує, що сили Нагірного Карабаху успішно відбивають нинішні удари азербайджанських військових. На думку міністерства, це могло стати причиною різкої заяви Гасанова.

Останній раніше заявив, що армія Азербайджану готова завдати "нищівних ударів" не тільки по Ханкенді (азербайджанська назва Степанакерта), а й по інших населених пунктах Нагорного Карабаху.

Своєю чергою президент Вірменії Серж Саргсян удень 4 квітня заявив, що в разі ескалації конфлікту його країна готова офіційно визнати незалежність Нагірного Карабаху, а також надати йому пряму військову допомогу.

Збройні сутички на лінії зіткнення Азербайджану і Нагірного Карабаху почалися в ніч проти 2 квітня. Сторони конфлікту звинуватили одна одну в обстрілі населених пунктів і назвали бої наймасштабнішими за останні 22 роки.

Конфлікт між Азербайджаном і Вірменією почався 1988 року, оскільки населена переважно вірменами Нагірно-Карабахська автономна область заявила про вихід з Азербайджанської РСР.

У 1994 році за посередництва Москви було підписано перемир'я, яке поклало кінець активним бойовим діям у регіоні, але залишило Карабах і навколишні райони Азербайджану під контролем вірмен.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram