ГоловнаСвіт

Пентагон заявив про можливе знищення лідера терористів у Сирії

Повітряний удар був нанесений по місцю проведення зустрічі високопоставлених осіб "Аль-Каїди"

Пентагон заявив про можливе знищення лідера терористів у Сирії
Фото: www.securitylab.ru

Сполучені Штати завдали повітряного удару по місцю проведення зустрічі високопоставлених осіб "Аль-Каїди" на північному заході Сирії, де перебуває, зокрема, відомий лідер терористів Абу Фірас аль-Сурі.

Про це повідомляє Укрінформ, посилаючись на Reuters.

"Ми вважаємо, що він, аль-Сурі, був присутній на цій зустрічі і намагаємося визначити, чи був він знешкоджений", - сказав представник Пентагону Пітер Кук.

При цьому повідомляється, що Пентагон оцінює ситуацію і повинен підтвердити, чи загинув аль-Сурі в результаті удару.

Представник оборонного відомства уникнув відповіді на питання, яким чином було завдано удару - пілотованим літаком чи дистанційно керованим літальним апаратом.

Нагадаємо, другий за значимістю лідер терористичного угруповання "Ісламська держава" (ІДІЛ) Абд ар-Рахман Мустафа аль-Кадулі (Abd ar-Rahman Mustafa al-Qaduli) був убитий у Сирії в результаті операції, проведеної міжнародною коаліцією на чолі зі США в кінці березня.

15 березня в Білому домі повідомили про смерть одного з командирів ІДІЛ Абу Умара аш-Шишані, також відомого як Тархан Батірашвілі. У Вашингтоні заявили, що бойовик був поранений у результаті американського авіаудару і помер від отриманих поранень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram