ГоловнаЕкономікаБізнес

ПриватБанк запустив сервіс народного кредитування українського бізнесу Новости компаний

ПриватБанк запустив сервіс народного кредитування українського бізнесу
Фото: privatbank.ua

4 квітня ПриватБанк запустив принципово новий для України сервіс kub.pb.ua, який дозволить малому бізнесу і підприємцям залучати на свій розвиток гроші громадян і компаній, а жителям країни - вкладати кошти безпосередньо в український бізнес. Як повідомили в банку, за допомогою сервісу "Кредити українському бізнесу" будь-який підприємець, що легально працює, зможе розповісти про свій бізнес і залучити інвесторів для його розвитку.  А учасники програми зможуть не тільки отримувати вищі відсотки на свої заощадження, але і бачити розвиток проекту, в який інвестували.

"Ми запустили цей проект, щоб допомогти підприємцям України, дати малому бізнесу і населенню можливість отримувати кредити швидко і прозоро, - говорить перший заступник Голови Правління ПриватБанку Олег Гороховський.– Ми віримо, що це буде потужним поштовхом для розвитку малого бізнесу та самозайнятості в Україні, пожвавлення ринку кредитування і збільшення кількості робочих місць у країні. Ми зробили так, щоб кожен громадянин України (і не тільки України) міг внести свій невеликий внесок у розвиток нашої економіки і хоч трохи відчути себе Джорджем Соросом або Уорреном Баффетом:) ".

Зацікавлені в залученні інвестицій підприємці та підприємства (ресторани, булочні, шевські майстерні, фотостудії, магазини одягу та ін.) будуть виставляти на майданчику заяви на отримання фінансування до 300 тис. грн, причому в заяві можна не тільки подати бізнес і плани його розвитку, але і додаткові бонуси і знижки для майбутніх інвесторів. Заявка на сайті "КУБ" буде активною протягом двох тижнів - якщо проект збере потрібну суму, вона буде перерахована власнику підприємства у вигляді платної позики.

"На нашому майданчику будь-який бажаючий може вигідно інвестувати гроші в чийсь бізнес, а будь-який підприємець - розповісти про себе і знайти інвестора для розвитку своєї справи, - каже Олександр Ніколенко, керівник напрямку "Малий і Середній бізнес" ПриватБанку. – Щоб Ваші вкладення були максимально захищеними, наші провідні фахівці проводять ретельний відбір проектів для фінансування, ґрунтуючись передовсім на поточних характеристиках бізнесу і перспективах його розвитку, а не на заставах. Для гарантованого захисту всі вкладення також застраховані".

Доходи інвесторів у рамках нового проекту будуть вищі, ніж пропонують банківські депозити, за рахунок прямого інвестування в бізнес без посередництва самої фінустанови. Інвестиції можна перерахувати з будь-якої банківської картки, а дохід в розмірі 25% річних буде виплачуватися щомісячно на картку. При цьому ПриватБанк, як організатор майданчика, бере на себе зобов'язання перекредитувати позичальника в разі, якщо він зіткнеться з труднощами при погашенні кредиту інвестору, таким чином інвестор обов'язково отримає свої кошти назад.

Також всі позики в системі "КУБ", а відповідно й інвестиції будуть в повному обсязі застраховані страховою компанією "Інгосстрах".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram