ГоловнаЕкономікаБізнес

Ukrlandfarming реструктуризував борг перед Deutsche Bank і Ощадбанком

Угода знімає навантаження з компанії, заявив гендиректор УКАБ.

Ukrlandfarming реструктуризував борг перед Deutsche Bank і Ощадбанком
Фото: trademaster.ua

Українська аграрна компанія Ukrlandfarming реструктуризувала борг перед Deutsche Bank і Ощадбанком, що дає можливість їй відстрочити виплати в валюті, заявив генеральний директор асоціації "Український клуб аграрного бізнесу" (УКАБ) Тарас Висоцький.

"З огляду на девальвацію останніх років, вона позитивно вплинула на експорт, але негативно вплинула загалом на структуру компанії. Реструктуризація дозволить зменшити, розтягнути ефект від девальвації на більш тривалий період. Відповідно, менший удар на кожен конкретний рік. Такий стрес-фактор, що виник з девальвацією з валютної заборгованості, допоможе компанії погасити борг не за 2 роки, а наприклад, протягом 5-ти років і більше. Відповідно, менше навантаження на кожен операційний фінансовий рік", - цитує Висоцького агентство "Українські новини".

Ця домовленість однозначно позитивно вплине на роботу компанії, говорить експерт.

"Загалом, те, що кредитори йдуть на такі умови, означає, що вони довіряють Ukrlandfarming", - додав Висоцький.

Найбільший в Євразії агрохолдинг Ukrlandfarming домовився про реструктуризацію на 10 років залишку заборгованості за синдикованим кредитом Deutsche Bank і Ощадбанку на суму понад $200 млн. Домовленість також включає пільгову відсоткову ставку в розмірі 2,5 відсотка річних в червні 2018 і відстрочку виплати тіла кредиту. Про це повідомив голова ради директорів і основний акціонер холдингу (95% акцій) Олег Бахматюк.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram