ГоловнаПолітика

Савченко з 6 квітня починає сухе голодування, - адвокат

Льотчиця заборонила етапувати її "куди-небудь, крім України".

Савченко з 6 квітня починає сухе голодування, - адвокат
Фото: EPA/UPG

Українська льотчиця, депутат Ради Надія Савченко, засуджена в Росії до 22 років колонії, з 6 квітня починає сухе голодування.

Про це повідомив її адвокат Марк Фейгін у своєму мікроблозі Twitter.

"На жаль, Вірі (сестрі Савченко, - ред.) не вдалося після нас з Полозовим відрадити Надю від сухого голодування. 6 квітня вона починає!" - написав він.

Адвокат також опублікував заяву Савченко, в якій вона забороняє етапувати її "куди-небудь, крім України".

"На злочинні дії російської влади проти мене і проти України оголошую безстрокове сухе голодування, починаючи з 6 квітня 2016 року. Вимагаю негайного повернення мене в Україну!" - написала Савченко.

Також вона забороняє російським лікарям її оглядати або брати в неї будь-які аналізи.

Фото: Марк Фейгін / Twitter

Нагадаємо, сьогодні Савченко остаточно вирішила не подавати апеляцію і вдалася до жорсткішого голодування, відмовившись від дитячого харчування і перейшовши тільки на воду.

Раніше Савченко повідомила про свої плани почати сухе голодування на 10-й робочий день після винесення вироку, коли він набуде чинності. Льотчиця вважає, що після цього терміну її відразу повинні відправити додому. Вона відмовилася оскаржити вирок, незважаючи на те, що це закриє їй шлях до його оскарження в Європейському суді.

Президент Петро Порошенко заявив, що готовий відпустити російських військовослужбовців Олександра Александрова і Євгена Єрофєєва взамін на звільнення Савченко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram