ГоловнаСвіт

У Британії офшори сім'ї Кемеронів назвали їхньою особистою справою

Британський уряд заявив про посилену боротьбу з ухиленням від сплати податків.

У Британії офшори сім'ї Кемеронів назвали їхньою особистою справою
Дэвид Кэмерон
Фото: EPA/UPG

Офіційний представник прем'єр-міністра Великобританії Девіда Кемерона відмовилася коментувати інформацію про те, що сім'я політика інвестувала в панамські офшори.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

"Це особиста справа. Я займаюся передусім питаннями роботи уряду", - заявила Гелен Бауер.

У матеріалах Міжнародного консорціуму журналістських розслідувань сказано, що батько Девіда Кемерона, мультимільйонер Єн Кемерон, за допомогою панамського офшору приховував від британського оподаткування доходи від свого інвестиційного фонду Blairmore Holdings Inc.

За даними Консорціуму, з метою уникнення високих податків королівства послугами панамської фірми Mossack Fonseca користувалися також кілька можновладних консерваторів: один із найбільших спонсорів партії і член парламенту лорд Ешкрофт, колишній член парламенту Майкл Мейтс і баронеса, довічний член Палати лордів Памела Шарплес.

Як зазначає Рейтер, з того часу як Кемерон заступив на посаду 2010 року, Великобританія отримала більш ніж 2 млрд фунтів стерлінгів ($2,84 млрд) з офшорних рахунків податкових неплатників. У Британському уряді наголошують, що країна бореться з ухиленням від сплати податків на міжнародному рівні.

При цьому хоча Консорціум уточнив, що не має даних про те, що фігуранти його розслідувань робили щось протизаконне, представник лорда Ешкрофта Алан Кілкенні вже заявив, що всі твердження про наявність у його патрона офшорів є брехнею, а документи сфальсифіковані.

Раніше ісландський прем'єр відмовився піти у відставку через скандал з офшорами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram