ГоловнаПолітика

Мер Одеси назвав брехнею інформацію про його російське громадянство

"Пролунав потік брехні і невдалий першоквітневий жарт".

Мер Одеси назвав брехнею інформацію про його російське громадянство
Геннадий Труханов
Фото: www.odessit.ua

Мер Одеси Геннадій Труханов наполягає, що не має російського громадянства.

Про це він заявив у коментарі газеті "Сегодня".

"Інформація про громадянство і про офшори не відповідає дійсності. Раніше її поширював Едуард Гурвіц. Тоді було звернення до суду, і є рішення Приморського районного суду про те, що ця інформація неправдива. Там було зачитано відповідь Генконсульства Російської Федерації в Одесі про те, що я не звертався по громадянство і не маю громадянства Росії. Щодо решти господарської діяльності і гидоти, яку було поширено, я повинен проаналізувати ситуацію і вирішити, як на це відповідати і що робити. Пролунав потік брехні і невдалий першоквітневий жарт", - заявив він.

Нагадаємо, в документах панамської юридичної компанії Mossack Fonseca є інформація про те, що Труханов є співвласником кількох офшорів і має паспорт громадянина Росії.

Так, ім'я Геннадія Труханова неодноразово виринає в документах і листуванні панамського реєстратора офшорів Mossack Fonseca. Мер Одеси виявився співвласником віргінської компанії Macon Assets Limited, яка фактично є одним з власників житлового комплексу "Арк-Палас" в Одесі. Він також володіє низкою інших офшорів, через які контролює понад двадцять підприємств, які страхують, будують, надають юрпослуги. При цьому в декларації про доходи Труханова в розділі "Володіння бізнесом" уже багато років нічого не значиться.

У всіх реєстраційних документах Геннадія Труханова вказано як громадянина Росії, який проживає в місті Сергієв Посад Московської області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram