ГоловнаСвіт

Ісландський прем'єр пішов з інтерв'ю після запитання про офшори

Ісландського прем'єра звинуватили в приховуванні мільйонів доларів інвестицій в банки країни.

Ісландський прем'єр пішов з інтерв'ю після запитання про офшори
Сигмюндюр Гюннлейгссон
Фото: EPA/UPG

Прем'єр-міністр Ісландії Сигмюндюр Гюннлейгссон (Sigmundur Gunnlaugsson) пішов з інтерв'ю після запитання про офшорну компанію, власником якої, за даними матеріалу Міжнародного консорціуму журналістських розслідувань (ICJ), він є.

Про це повідомляє The Guardian.

Голова уряду пішов з інтерв'ю після запитання про офшорну компанію Wintris. Гюннлейгссон заявив, що не готовий відповідати на такі запитання і вирішив припинити інтерв'ю.

"Що ви намагаєтеся зробити? Це абсолютно недоречно", - обурився прем'єр.

За даними розслідування, Гюннлейгссон мав незадекларовані інтереси в банках країни, які отримували під час фінансової кризи державну допомогу.

Автори звинувачують Гюннлейгссона в приховуванні мільйонів доларів інвестицій у банки країни через засекречену офшорну компанію.

Документи, які мають автори розслідування, показують, що прем'єр Ісландії і його дружина 2007 року купили офшорну компанію Wintris. Прем'єр не задекларував цю компанію, коли 2009 року став членом парламенту. Вісім місяців опісля він продав 50% компанії своєї дружини за $1.

Згідно з документами, підписаними 2015 року дружиною Гюннлейгссона Анною Сигурлауг Палсдоттір, офшорну компанію використовували для інвестування мільйонів доларів, отриманих у спадок.

Нагадаємо, раніше прокуратура Панами порушила справу після витоку документів Mossak Fonseca.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram