ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Пєсков назвав доповідь про офшори друга Путіна "вкидом"

"Звичайні міркування, інсинуації, спекуляції, які не вимагають реакції"

Пєсков назвав доповідь про офшори друга Путіна "вкидом"
Дмитрий Песков
Фото: telegrafist.org

Доповідь про офшори друга Володимира Путіна Сергія Ролдугіна, підготовлена Міжнародним консорціумом журналістських розслідувань (ICIJ), спрямована проти президента РФ і має на меті дестабілізувати ситуацію в країні, переконані в Кремлі.

Про це заявив прес-секретар путина Дмитро Пєсков, повідомляє

"Интерфакс".

"Хоча Путін ніде не фігурує фактологічно, але для нас, звичайно, очевидним є той факт, що основною метою таких вкидів був і є наш президент, особливо в контексті майбутніх і парламентських, і в контексті довгострокової перспективи, маю на увазі президентські вибори через два роки", - сказав він.

Пєсков також назвав доповідь спеціально створеним "інформаційним продуктом, який, перш за все, спрямований на внутрішню аудиторію". Також, за його словами, основний масив публікації не пов'язаний з Путіним.

"Я розумію, що там вказані і фігурують інші прізвища, інших голів держав, урядів, різні спортсмени і так далі. Але все-таки очевидно, що основною метою, тобто вістря цієї атаки скероване передусім проти нашої країни і проти особисто президента Путіна", - зазначив Пєсков.

На питання, чи буде ця публікація сприйматися російською владою як привід для перевірок згаданих у ній осіб, Пєсков заявив, що ніяких підстав для цього немає.

"Якоїсь кваліфікованої інформації про президента немає. Звичайні міркування, інсинуації, спекуляції, які не вимагають реакції... Спекулятивні притягування за вуха до президента не є підставою для реакції", - заявив Пєсков, зазначивши, що у президента РФ "багато друзів і в Росії, і за кордоном".

"Ролдугін і багато інших людей із різних сфер зайнятості і діяльності продовжують залишатися друзями Путіна", - сказав Пєсков.

Нагадаємо, раніше ЗМІ опублікували документи панамської юридичної фірми Mossack Fonseca, що містять дані про причетність декотрих відомих світових діячів до несплати податків, відмивання грошей та інших махінацій.

У цьому списку, серед інших, фігурує  друг дитинства Путіна Сергій Ролдугін, у якого знайшли офшор з оборотом $2 млрд. Віолончеліст Ролдугін є центральною фігурою мережі трастів і офшорів, які оперували мільярдами доларів і контролювали діяльність стратегічних підприємств Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram