ГоловнаПолітика

Дві третини проекзаменованих суддів пройшли переатестацію

Відсторонено від роботи і спрямовано на перепідготовку 12 суддів.

Дві третини проекзаменованих суддів пройшли переатестацію
Фото: runews.su

Зі 17 лютого по 31 березня кваліфікаційне оцінювання проходили 100 суддів місцевих судів загальної юрисдикції, повноваження яких минули 2015 року. 69 із них тестування пройшли успішно, 12 служителів Феміди відсторонено, ще стосовно 12 призначено додаткову перевірка. Інші або не прийшли на оцінювання, або були звільнені.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Вищої кваліфікаційної комісії суддів.

Нагадаємо, кваліфікаційне оцінювання суддів, передбачене прийнятим у лютому 2015 року законом "Про забезпечення права на справедливий суд", стартувало 17 лютого. Його повинні пройти всі 8000 суддів в Україні.

Оцінювання складається з трьох етапів - письмового тестування на знання суддею усталених правових позицій Верховного Суду і практики Європейського суду з прав людини; практичного завдання, яке зводиться до обговорення на засіданні змодельованої справи; вивчення комісією суддівського досьє.

Якщо суддя успішно пройде всі ці етапи, він підтвердить, що займає в системі судочинства своє місце. Якщо ж ні, його очікує проходження перепідготовки в Національній школі суддів з подальшим повторним оцінюванням. У разі повторного провалу ВККС повинна попросити Вищу раду юстиції почати процедуру звільнення судді.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram