ГоловнаПолітика

Шабунін назвав претензії Генпрокуратури шизофренією

Голова центру протидії корупції чекає коментарів від американського посольства

Шабунін назвав претензії Генпрокуратури шизофренією
Фото: 24tv.ua

Американське посольство не виділяло Центру протидії корупції гроші, передбачені на проведення реформи прокуратури.

Про це в інтерв'ю Соні Кошкіній заявив голова Центру Віталій Шабунін.

За його словами, справу шито "білими нитками", юридичні підстави для кримінального провадження незначні, проте передбачити, чим воно закінчиться Шабунін не береться.

"Наш центр фігурує в конкретному кримінальному провадженні за дуже серйозною статтею Кримінального кодексу, яку вони не мали права застосовувати. Усе інше - юридичні аспекти. Я не можу нічого виключати", - заявив він.

"Не думаю, що в рамках цього провадження. Юридична підстава мізерна. Якщо простими словами: нас звинувачують в тому, що на рахунки нашої організації переказано гроші, які американський уряд виділив на реформи Генеральної прокуратури. Генеральна прокуратура вважає, що кошти мали бути на її рахунках. Я не хочу обговорювати цю шизофренію, нехай далі так думають. Але офіційно заявляю, що ми ні копійки не отримували ні від кого з донорів, в тому числі американського уряду, на реформи Генеральної прокуратури. Ми від них навмисно відмовилися, розуміючи що будь-які реформи у цій структурі неможливі апріорі без зміни всього керівництва", - додав також він.

За словами Шабуніна, про гроші, призначені для ГПУ, він нічого не знає.

"Ми не працювали з цими грошима, може, якісь інші громадські організації. Точно не знаю. Думаю, що американське посольство мало б прокоментувати ситуацію. Минуло всього два дні. Думаю, триває дипломатичне узгодження - процес нешвидкий. Зазначу, що прив'язка нашій організації до цієї дискусії є штучною, і юридичної перспективи справа не має. Тому загроза кримінального переслідування (Шабуніна, - ред.) в частині позбавлення волі здається малоймовірною", - резюмував глава Центру протидії корупції.

Докладніше читайте в повному тексті інтерв'ю "Віталій Шабунін: «З політичної точки зору, Порошенко - ворог страшніший за Януковича»".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram