ГоловнаПолітика

Порошенко звільнив Шокіна

Президент також повідомив про відкриття консультацій з парламентськими фракціями

Порошенко звільнив Шокіна
Фото: EPA/UPG

Президент України Петро Порошенко звільнив генерального прокурора Віктора Шокіна.

Про це він заявив в інтерв'ю українським телеканалам, яке було показано ввечері в неділю.

"У п'ятницю надійшли документи з Верховної Ради, було підписано указ про звільнення Віктора Шокіна з посади генерального прокурора. На сьогоднішній день його відправлено у відставку. Я також відкриваю консультації з парламентськими фракціями про кандидатів на посаду генерального прокурора", - сказав Порошенко.

Порошенко заявив, що розраховує на призначення нового генпрокурора наступного пленарного тижня, який розпочнеться з 12 квітня.

Нагадаємо, 63-річний Віктор Шокін обіймав пост генпрокурора з 10 лютого 2015 року. Свою діяльність на посаді він почав із затримання колишнього глави фракції Партії регіонів Олександра Єфремова. Втім, пізніше Єфремов вийшов під заставу, а анонсоване розслідування інших справ проти відомих регіоналів було провальним. Так, Сергій Клюєв зміг втекти за кордон, а розслідування інших гучних справ застопорилося.

Після затримання влітку 2015 року заступника начальника головного слідчого управління Генпрокуратури Володимира Шапакіна і заступника прокурора Київської області Олександра Корнійця у Шокіна виник конфлікт зі своїми заступниками Віталієм Каськом і Давидом Сакварелідзе. Вони не погодили з генпрокурором це затримання.

Касько пішов у відставку в лютому, Сакварелідзе Шокін звільнив одним зі своїх останній наказів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram