ГоловнаПолітика

Саакашвілі прийшов на мітинг на підтримку Сакварелідзе

В Одесі закликали до третього Майдану.

Фото: facebook.com/SaakashviliMikheil/

В Одесі в неділю близько трьохсот активістів вийшли на акцію проти призначення прокурором області Миколи Стоянова і зміщення Давида Сакварелідзе.

Мітинг проходить біля пам'ятника Дюку де Рішельє.

Як інформує "Думская", промовці говорили про безстрокові акції протесту і третій Майдан.

Через деякий час на мітинг прийшов губернатор Одеської області Михайло Саакашвілі. Він підтримав акцію і заявив, що "головна лінія оборони проходить не в Одесі, а в Києві і по всій Україні". Активісти попрямували до будівлі прокуратури області.

Саакашвілі незабаром покинув акцію. Протестувальники прийшли до прокуратури з гаслами "Банду геть!" і "Стоянов, пішов геть!".

Учасники мітингу вирішили вранці в понеділок влаштувати ще одну акцію біля прокуратури.

У своєму фейсбуці Саакашвілі прокоментував свою появу на мітингу.

"Мені подзвонили активісти і повідомили, що біля Дюка зібралися люди з вимогою відкликати прокурора-корупціонера Стоянова і навести порядок. Я поїхав туди подякувати людям і побачив багато світлих облич наших патріотів, порядних одеситів, і нехай реваншисти не сподіваються, що люди втомляться і в них опустяться руки, у мене великий досвід у цій галузі і знаю точно, що ніякими договірняками і міжсобойчиками людей надовго відвернути неможливо. Ця боротьба триватиме до повного очищення влади. Увечері я матиму зустріч із президентом і обговорюватиму ситуацію з саботажем реформ в Одесі", - написав він.

Нагадаємо, 29 березня генеральний прокурор Віктор Шокін звільнив Давида Сакварелідзе з посади прокурора Одеської області та заступника генпрокурора. Замість Сакварелідзе Одеську прокуратуру очолив Микола Стоянов.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram