ГоловнаСвіт

Журналісти анонсували сенсаційне розслідування про Путіна

Світ зміниться о 21:00, заявили в OCCRP.

Журналісти анонсували сенсаційне розслідування про Путіна
Фото: EPA/UPG

Центр дослідження корупції і організованої злочинності (OCCRP) в неділю о 21:00 оприлюднить розслідування про російського президента Володимира Путіна, яке "змінить світ", написав засновник центру Дрю Салліван у Твіттері.

"Завтра вийде в світ великий проект - зверніть увагу в Україні, Азербайджані, Сербії та інших країнах. Пане Пєсков, завтра ви будете працювати допізна. Врахуйте це в своїх планах, будь ласка. 9-та вечора за Москвою. Як ви розумієте, світ зміниться завтра о 9-й годині вечора", - написав він у суботу.

Нагадаємо, раніше прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков розповідав, що OCCRP готує проти Путіна "інформаційне вкидання", яке претендує на сенсаційність. "Мова про кампанію, пов'язану зі спробами розгойдати обстановку в країні, дискредитувати керівництво країни, в першу чергу президента. І тим самим вплинути і на ситуацію в країні, і на перебіг виборчих процесів", - заявляв він.

Декілька днів тому OCCRP оприлюднило матеріал про те, що "маловідомий російський бізнесмен" із Петербурга, 47-річний Григорій Баєвський, що був партнером Аркадія Ротенберга, передавав свою нерухомість жінкам, серед яких молодша донька Путіна Катерина Тихонова, дві родички Аліни Кабаєвої (сестра і бабуся) і студентка Аліса Харчева, яка позувала для календаря до дня народження Володимира Путіна. За даними журналістів, ці об'єкти нерухомості розташовані в елітних комплексах Москви і Московської області.

Центр дослідження корупції і організованої злочинності (OCCRP - the Organized Crime and Corruption Reporting Project) є некомерційним проектом, що об'єднує низку некомерційних регіональних центрів розвідувальної журналістики і незалежних комерційних ЗМІ. Географія проекту охоплює територію від Східної Європи до Центральної Азії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram