ГоловнаПолітика

Порошенко запропонував Дуді ввести проти РФ санкції за "списком Савченко-Сенцов"

Санкції будуть збережені до повного відновлення суверенітету України

Порошенко запропонував Дуді ввести проти РФ санкції за "списком Савченко-Сенцов"
Петр Порошенко и Анджей Дуда
Фото: president.gov.ua

У рамках робочого візиту до Вашингтона Петро Порошенко провів зустріч з президентом Польщі Анджеєм Дудою, під час якої сторони узгодили подальші спільні дії і контакти на вищому рівні протягом поточного року.

Про це повідомляє офіційний сайт президента.

Порошенко зазначив, що розраховує на польську підтримку рішення Єврокомісії про введення безвізового режиму України з Євросоюзом.

Окрему увагу було приділено активізації діалогу Україна - НАТО. Сторони наголосили на важливості проведення засідання Комісії Україна - НАТО на найвищому рівні під час Варшавського саміту Альянсу в липні цього року.

Порошенко також висловив надію на застосування Польщею та іншими країнами Європи персональних санкцій стосовно осіб, причетних до фабрикації справ проти української льотчиці Надії Савченко, режисера Олега Сенцова та інших українських громадян, незаконно утримуваних в Росії.

Президенти обговорили ситуацію на Донбасі та ініціативу України щодо механізму деокупації Криму. Було наголошено на необхідності посилення міжнародного тиску на Росію з метою повного виконання нею Мінських домовленостей.

"Сторони погодилися про доцільність збереження режиму санкцій стосовно РФ до повного відновлення Україною суверенітету над Донбасом і Кримом", - наголошується в повідомленні.

Нагадаємо, в "список Савченко", який президент Порошенко передав керівництву Євросоюзу, увійшли 46 осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram