ГоловнаПолітика

Ковальчук: Гройсману-прем'єру доведеться відмовитися від власної політичної кар'єри

У Віталія Кличка може з'явитися співголова з БПП.

Ковальчук: Гройсману-прем'єру доведеться відмовитися від власної політичної кар'єри
Фото: 24tv.ua

Заступник голови Адміністрації президента Віталій Ковальчукк вважає, що Володимир Гройсман повинен буде відмовитися від прем'єрства, якщо, будучи прем'єр-міністром, захоче почати власну політичну кар'єру.

Про це Ковальчук заявив у інтерв'ю Соні Кошкіній.

"Борис Євгенович є самостійним гравцем, він - представник команди Президента, який має, зрозуміло, право на позицію, і вміє якісно її захищати. Я завжди кажу: потрібно відрізняти позу від позиції і політику від політиканства. У Гройсмана - саме позиція, вона аргументована", - охарактеризував спікера заступник голови АП.

На посаді прем'єр-міністра у Володимира Борисовича буде два можливих шляхи розвитку ситуації. Рано чи пізно він повинен буде або очолити президентську політичну силу, або створити свою політичну силу. І тут все буде відбуватися на рівні совісті. Другий варіант я б назвав самодіяльністю. Тому що Президент вносить - з подання коаліції - його кандидатуру на розгляд до парламенту. Що буде далі - питання політичної послідовності Гройсмана", - додав також він.

На думку Ковальчука, ця ситуація схожа з позбавленням мандатів Єгора Фірсова та Миколи Томенка.

"Я з повагою ставлюся до цих людей. Однак, давайте будемо чесні: їх обирали як представників конкретної політсили. Якщо ти не згоден з позицією команди, будь добрий, покинь її - відмовся добровільно від тих повноважень і преференцій, які придбав, завдяки їй", - вважає заступник голови АП.

При цьому він не суперечив тому, щоб Гройсман став співголовою Віталія Кличка з Блоку Петра Порошенка, який той зараз очолює одноосібно. Такий варіант в АП називають здоровою конкуренцією. До того ж, він не обмежить нічиє самолюбство, вважає Ковальчук.

Детальніше про це читайте в повній версії інтерв'ю: "Віталій Ковальчук: «Ложкін категорично відмовляється від прем'єрства»"

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram