ГоловнаСуспільствоВійна

Москаль пообіцяв перейменувати вулиці в регіоні на честь загиблих в АТО закарпатців

Голова ОДА також повідомив про 39 дезертирів - жителів області

Москаль пообіцяв перейменувати вулиці в регіоні на честь загиблих в АТО закарпатців
Геннадий Москаль
Фото: president.gov.ua

Закарпатська обласна державна адміністрація в рамках закону про декомунізацію перейменувала більш ніж 30 вулиць у містах і селах області на честь місцевих жителів, які загинули на Донбасі.

Про це повідомляють на офіційному сайті голови Закарпатської ОДА Геннадія Москаля.

Сьогодні голова ОДА проведе спеціальну нараду за участю керівників райдержадміністрацій і сільських голів, на якій розглядатимуть питання перейменування решти "радянських" топонімів, введені рішеннями райкомів й обкому компартії України, які, проте, не підпадають під дію закону про декомунізацію. За словами Москаля, їх назвуть на честь військових, загиблих під час бойових дій на Донбасі.

"Закарпаття буде єдиною областю України, де всі загиблі на Донбасі герої будуть увічнені шляхом перейменування вулиць", - наголосив Москаль.

Водночас він зазначив, що серед жителів Закарпаття, крім героїв, є і дезертири.

"Зараз слідчі органи розшукують 39 закарпатців, які дезертирували зі своїх військових частин на сході країни. Проти них порушено кримінальні провадження за фактами самовільного залишення місця служби та дезертирства", - повідомив Москаль.

Нагадаємо, раніше Москаль перейменував п'ять вулиць на честь загиблих героїв АТО. Раніше голова Закарпатської ОДА пообіцяв, що якщо "прокомуністичні" вулиці на Закарпатті не перейменують на місцях, він особисто "перейменує їх так, що людям соромно буде там жити".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram