ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

У МЗС РФ порівняли знесення радянських пам'ятників у Польщі з діями ІДІЛ

Москва сподівається, що польська влада перегляне свої плани

У МЗС РФ порівняли знесення радянських пам'ятників у Польщі з діями ІДІЛ
Представитель МИД РФ Мария Захарова
Фото: russian.rt.com

Офіційний представник міністерства закордонних справ Росії Марія Захарова заявила, що Москва не залишить без реакції знесення радянських пам'ятників у Польщі, але сподівається, що польська влада перегляне свої плани.

Про це вона заявила на брифінгу, повідомляють РІА Новини.

"Ми вимагаємо збереження справжньої історії та її символів. У Варшаві повинні розуміти, що практична реалізація планів щодо масштабного знесення пам'ятників Червоної армії не буде залишена без реакції. Відповідальність за неминучі наслідки для двосторонніх відносин будуть повністю лежати на польській стороні", - сказала Захарова.

При цьому вона порівняла намір знести радянські пам'ятники з діями бойовиків "Ісламської держави", що знищували Пальміру.

"Ми тільки що говорили про те, як ІДІЛовці замінували пам'ятники в Пальмірі, адже вони це теж робили з ідеологічних міркувань, що не місто вони хотіли там побудувати, не бізнес-центри - вони хотіли знищити пам'ятники Пальміри з ідеологічних міркувань", - заявила представник МЗС РФ .

За її словами, радянські пам'ятники в Польщі також зносять "з ідеологічних міркувань, а не тому, що вони заважають".

Нагадаємо, раніше в Польщі невідомі зруйнували пам'ятник солдатам УПА. Голова Союзу українців у Польщі вважає, що на такі вчинки вандалів "надихає Росія".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram