ГоловнаПолітика

ГПУ викликала Сакварелідзе на допит 1 квітня

Колишній заступник генпрокурора отримав повістку особисто в руки

ГПУ викликала Сакварелідзе на допит 1 квітня
Фото: EPA/UPG

Генеральна прокуратура викликала на допит колишнього заступника генпрокурора Давида Сакварелідзе.

Про це повідомив сам Сакварелідзе на своїй сторінці в Фейсбуці.

"Тільки що особисто отримав повістку на допит завтра о 12:00 за адресою вул. Симона Петлюри, 7/9. Обов'язково буду і докладно роз'ясню всі питання, що цікавлять ГПУ, аспекти і принципи роботи з міжнародними донорськими організаціями", - написав він.

У повістці зазначено, що Сакварелідзе викликають на допит як свідка.

Только что лично получил повестку на допрос завтра в 12:00 по адресу ул. Симона Петлюры, 7/9.Обязательно буду и детальн...

Опубліковано Davit Sakvarelidze 31 березень 2016 р.

Нагадаємо, звинувачення ГПУ на адресу Сакварелідзе в нецільовому використанні 200 тис. доларів, виділених США на розробку тестів на посади місцевих прокурорів, уперше пролунали 12 серпня 2015 року. У відповідь США висловили підтримку Сакварелідзе й оголосили, що виділять ще 2 млн доларів на підтримку його роботи з реформування органів прокуратури.

Скандал пішов на новий виток після того, як у лютому близько 50 народних депутатів України з різних фракцій, зокрема з фракції БПП, підписали лист-звернення в Сенат США, в якому висловили стурбованість щодо використання грошей, виділених Штатами на реформування органів прокуратури України. У зверненні стверджувалося, що 200 тисяч доларів для проведення кадрових конкурсів, зокрема розробки спеціальних тестів для реформування прокуратури, на рахунки Генпрокуратури України не надійшли.

У відповідь посол США в Україні Джеффрі Пайєтт повідомив, що гроші і не повинні були напряму надходити на рахунки ГПУ. Вони були використані організаціями-посередниками, які розробляли тести.

29 березня генпрокурор Віктор Шокін звільнив Сакварелідзе з посади заступника генпрокурора-прокурора Одеської області за те, що той брав участь у мітингу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram