ГоловнаЕкономікаБізнес

Risoil відкрила зерновий термінал в Іллічівському морпорту

Новий комплекс стане найбільшим у чорноморському регіоні.

Risoil відкрила зерновий термінал в Іллічівському морпорту
Фото: ilk.uspa.gov.ua

Компанія "СП Рісойл Термінал" у четвер, 31 березня, відкрила в Іллічівському морпорту першу чергу зернового терміналу, повідомляє прес-служба Мінагрополітики України.

"Будівництво сучасного комплексу для перевалки зерна - це великий крок у розвитку інфраструктури регіону, це нові робочі місця і хороший приклад залучення інвесторів", - заявив міністр Олексій Павленко, який брав участь у відкритті.

Risoil Terminal стане найбільшим експортно-імпортним наливним терміналом у регіоні Чорного моря. Він повинен зайняти головну роль в експорті українського нерафінованої соняшникової олії і буде надавати послуги проміжного зберігання таким великим міжнародним компаніям, як Cargill, Kernel, ADM.

"Сьогодні до складу зернового терміналу входить склад на 30 тис. тонн одноразового зберігання зерна, оснащений автомобільним вивантаженням, що дає можливість вивантажувати близько 120 авто на добу. Пропускна здатність складу становитиме 700 тис. тонн на рік зерна", - розповів Павленко.

Силосний корпус складається з 13 силосів загальною місткістю 85 тис. тонн одноразового зберігання зерна. Планується в подальшому будівництво ще 9 силосів загальною місткістю 125 тис. тонн, зі станцією вивантаження залізничних вагонів до 220 вагонів на добу.

"Зараз триває будівництво автомобільного вивантаження, оснащеного чотирма точками одночасного вивантаження авто. Це дасть можливість вивантажувати одночасно 400 авто на добу. Також планують побудувати сушку й очищення зерна загальною продуктивністю 100 тонн на годину і пірс в акваторії порту завдовжки 300 метрів із можливістю приймати судна типу панамакси (50 тис. тонн і більше)", - додав міністр.

Компанія Risoil S.A. заснована в 2000 році в Женеві, Швейцарія. Основними напрямами діяльності компанії є: забезпечення логістики олії, насипних і генеральних вантажів у портах Чорного моря; продаж і виробництво рослинних масел; торгівля зерновими та олійними культурами в контейнерах; зберігання і переробка агропромислових продуктів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram