ГоловнаПолітика

НАБУ завершило розслідування проти топ-менеджера "Нафтогазу"

Андрія Пасішника підозрюють у тиску на Айвараса Абромавичуса.

НАБУ завершило розслідування проти топ-менеджера "Нафтогазу"
Андрей Пасишник
Фото: facebook.com/andriy.pasishnik

Національне антикорупційне бюро завершило досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом незаконного впливу виконавчого директора, в. о. заступника голови правління НАК "Нафтогаз України" Андрія Пасішника на міністра економіки Айвараса Абромавичуса.

Як повідомляє прес-служба бюро, зараз триває ознайомлення сторони захисту з матеріалами досудового розслідування. Після його завершення обвинувальний акт буде направлено до суду.

При цьому досудове розслідування у кримінальному провадженні, зареєстрованому, згідно із заявою Абромавичуса, щодо здійснення на нього тиску з боку Ігоря Кононенка та інших нардепів триває.

Нагадаємо, 9 березня Національне антикорупційне бюро заочно пред'явило Пасішнику підозру про тиск на Абромавичуса. Топ-менеджера підозрюють у скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 344 Кримінального кодексу (втручання в діяльність державного діяча). Детективи НАБУ зафіксували "незаконний вплив" Пасішника на Абромавічуса в період з 25 січня по 1 лютого, коли він усупереч волі Абромавичуса нібито спробував домогтися свого призначення на посаду заступника міністра. Пасішник на момент оголошення про підозру перебував за кордоном, проте 11 березня повернувся в Україну. Він ходив на допит у НАБУ, однак по суті справи свідчень не дав.

3 лютого Абромавичус подав у відставку, звинувативши одного з лідерів БПП Ігоря Кононенка в спробі підім'яти під себе відомство, призначивши підконтрольного заступника міністра. Абромавичус також розповів, що Кононенко лобіював свої інтереси через нардепа Геннадія Чекіта.

Пізніше Абромавичус назвав ім'я людини, яку йому "наполегливо рекомендували" як заступника. Ним виявився виконавчий директор "Нафтогазу" Пасішник. При цьому прізвище людини з Адміністрації президента, яка просила внести кандидатуру Пасішника на затвердження, Абромавичус назвати відмовився.

Сам Пасішник заявив, що дійсно пропонував свою кандидатуру на посаду заступника міністра економіки, але йому відмовили. З 9 лютого Пасішник добровільно пішов у відпустку на час розслідування в НАБУ заяв Абромавичуса.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram