ГоловнаСуспільствоПодії

Проникнення диверсантів до військової частини виявилося навчальним (оновлено)

Затримано чотирьох осіб зі зброєю і картою місцевості.

Проникнення диверсантів до військової частини виявилося навчальним (оновлено)
Архив
Фото: objectiv.tv

30 березня на території однієї з військових частин Повітряних сил у Чернігівській області військовослужбовці затримали чотирьох невідомих у військовій формі, зі зброєю і картами місцевості.

Як повідомляє прес-служба Міноборони, вартові помітили невідомих, які намагалися обійти пост і наблизитися до технічної території військової частини.

Було затримано двох озброєних осіб, одягнених у військову форму.

Через деякий час на підступах до технічної території затримали ще двох осіб, у яких під час обшуку знайшли засоби військового зв'язку, польовий оптичний прилад, а також карту місцевості.

Оновлення. Згодом на сайті Міноборони з'явилося роз'яснення прес-центру Повітряних сил щодо цього інциденту.

"В рамках проведення стратегічного командно-штабного навчання «Весняний грім - 2016», з метою перевірки системи охорони та оборони військових об'єктів Повітряних сил Збройних сил України, на території однієї з військових частин Чернігівської області було виявлено умовну диверсійну групу, завданням якої було проникнути на військовий об'єкт. Цей захід проводився в умовах, максимально наближених до реальних, без повідомлення керівництва військової частини та особового складу", - сказано в повідомленні.

Умовних диверсантів своєчасно виявили, нейтралізували і за задумом навчань передали в правоохоронні органи, резюмували там.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram