ГоловнаСвіт

Міністр із питань прав жінок Франції порівняла мусульманок у хіджабах із неграми в рабстві

Тисячі французів підписали петицію з вимогою відставки Лоранс Россіньол

Міністр із питань прав жінок Франції порівняла мусульманок у хіджабах із неграми в рабстві
Фото: www.dw-world.de

Міністр із питань прав жінок Франції Лоранс Россіньол порівняла мусульманок у хіджабах зі "неграми, які підтримували рабство", повідомляє ВВС.

Виступаючи на французькому телебаченні, Лоранс Россіньол також назвала безвідповідальною поведінку модних брендів, які випускають хіджаби.

За її словами, мода потрібна, щоб давати жінкам свободу, а не "співпрацювати з диктатурою, яка прагне змусити жінок ховатися".

Пізніше Россіньол визнала, що використовувати слово "негр" було помилкою, але наголосила, що використала його як відсилання до роботи філософа Шарля Монтеск'є "Про рабство негрів".

Висловлювання міністра з прав жінок піддали жорсткій критиці у Франції. Тисячі людей підписали петицію з вимогою відставки Лоранс Россіньол.

Як зазначають, хіджаби вже багато років викликають бурхливі суперечки у Франції, в тому числі на державному рівні.

Французька влада заборонила вчителям і учням носити хіджаби в державних школах, держслужбовцям також заборонено носити будь-які релігійні символи.

Окрім того, в публічних місцях мусульманським жінкам також заборонено надягати нікаб, що повністю закриває обличчя.

Нагадаємо, в січні прем'єр-міністр Великобританії Девід Кемерон закликав боротися з дискримінацією мусульманок. Він пообіцяв виділити 20 млн фунтів (близько $29 млн) на навчання мігрантів англійської мови.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram