ГоловнаПолітика

НАБУ виклало відео перестрілки з одеським суддею (оновлено)

Бюро засумнівалося в психічному здоров'ї служителя Феміди.

Національне антикорупційне бюро оприлюднило кілька подробиць інциденту з одеським суддею Олексієм Бураном, запідозреним у хабарництві.

Як повідомляють на сайті НАБУ, правоохоронці 29 березня на підставі рішення суду спробували провести обшук у приватному будинку судді Малиновського районного суду Одеси. Служителя Феміди запідозрили в отриманні хабара в розмірі 500 тис. грн.

Однак підозрюваний відмовився впустити детективів і пригрозив відкрити вогонь. Працівники НАБУ зламали двері і піднялися на другий поверх будинку.

Цієї миті Буран здійснив у їхній бік два постріли. У відповідь працівники НАБУ зробили один попереджувальний постріл, "після чого суддя залишив приміщення через вікно". У результаті перестрілки ніхто не постраждав.

За результатами обшуку вилучено 120 тис. грн - частину хабара.

Затримано посередника, який передав гроші судді. Причетність до отримання цього хабара ще одного працівника Малиновського суду перевіряють.

При цьому НАБУ сумнівається, що Буран намагався скоїти самогубство, про що заявила голова Ради суддів України Валентина Симоненко.

"Чи була спроба самогубства з боку судді? Після встановлення місцезнаходження суддю оглянули лікарі і виявили тілесні ушкодження, які, він, імовірно, завдав собі сам. За висновком лікарів, ці пошкодження не становлять загрози його життю та здоров'ю. На тілі судді лікарі також виявили ознаки того, що суддя завдавав собі схожих тілесних ушкоджень раніше", - сказано в повідомленні.

Заплановано проведення медогляду та судово-психіатричної експертизи.

При цьому НАБУ нагадує, що не може затримати суддю без санкції Верховної Ради.

До кінця дня бюро обіцяє оприлюднити на своєму сайті відео з спецоперації.

Нагадаємо, комітет Верховної Ради з питань правової політики і правосуддя рекомендував парламенту дати згоду на затримання і арешт судді Бурана. Голосування очікується цього тижня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram